Рециклираj и добиj!

Рециклирај, добиј парични средства, пазари со попуст.

Топ 10 локали  во зелената мрежа

Sara Fashion

Marabella

Toto Daily

La Familia Shop

Bakery's Shop Dinos

La terazza

Љубовна куќичка

Дива Козметика

Дел Сторе-Мигор

Ла Делишес

Рециклирана амбалажа

Како резултат на нашата успешна соработка со Општина Центар, досега жителите на едноставен начин рециклираа голем број на пластични шишиња и лименки преку нашите пластикомати.

600,000

Број на рециклирана амбалажа во рок од 1 година.

 

#ЕкоФакти

450+

години се потребни за да се разгради едно пластично шише

17

милиони барели нафта годишно се користат за производство на флаширана вода

91

од пластичните шишиња, не се рециклирани

171

милијарда лименки се употребуваат

1440

милијарди пластични шишиња се продаваат секој ден во светот

119

милиони лименки се рециклираат
1. Внесете амбалажа за рециклирање

Внесената амбалажа треба да биде со баркодот нагоре

2. Доближете ја Вашата GPC картичка или телефон
За корисник на Android изберете "NFC"
За корисник на IOS изберете "Плати со код"
3. Добијте парични средства
Со секоја рециклирана амбалажа добивате парични средства на вашата Green Pay картичка