Локации на пластикомати

1

Дебар Маало – Општина Центар

(пред влезот на општината)
2

Дебар Маало – Апче

(на улицата спроти Апче)
3

Дебар Маало – Кала

(спроти Coffee Factory)
4

Парк – Фонтана

(спроти Костарика)
5

Буњаковец – ПОЦ монтажна гаража

(спроти задната страна на ТЦ Буњаковец)
6

Буњаковец – Вучко

(позади Универзална сала – во близина на Гостилница Боко)
7

Буњаковец – Холандска Амбасада

(спроти Холандска амбасада)
8

Водно – Тинекс

(спроти игралиштето за кошарка)
9

Буњаковец – Градинка

(спроти главниот влез на градинката „13-ти Ноември“)
10

Капиштец – Момир

(на аголот спроти Министерство за Економија)
11

Капиштец – Дилајла

(кај затвореното паркиралиште Дилајла)
12

Капиштец – ул. Народен Фронт

(на аголот према ТЦ Зебра)
13

Капиштец – ЕПМ

(спроти Државна болница)
14

ГТЦ

(во подрум)
15

Пролет – Олимписки базен

(позади автобуската постојка, пред Олимписки Базен)
16

Улица Македонија

(спроти Play Caffe)
17

Аутомакедонија – Зелен пазар

(кај куќарката за наплата)
18

Градски ѕид – Беко

(на шеталиштето пред полициска станица Беко)
19

Соборен Храм

(спроти бензинската Мапетрол, до спортското игралиште)
20

Дом на градежници

(до куќарката за наплата)
21

Водно – Рамстор

(во близина на комплекс Панорамика)
22

Градски ѕид – Пошта

(спроти старата главна пошта, до автобуската постојка)
23

Трготекстил

(кај куќарката за наплата)
24

Пролет – Калабалак

(позади Олимписки базен, спроти кафеана Калабалак)
25

Зона Ц

(кај игралиштето на ул. 50-та Девизија)

Рециклирај и добивај во само 2 чекори!

1

Ставете шишиња или лименки во отворот на машината.

2

Доближете ја Вашата безконтактна картичка или мобилен телефон со пуштено NFC или QR код генериран преку нашата мобилна апликација, до дисплејот на машината.

Самата апликација ве известува дали ви е вклучено NFC на мобилниот телефон или треба да притиснете за генерирање QR код.

Во рамки на проектот “И отпадот има вредност!”

Преку повратните вендинг машини жителите на Општина Центар ќе можат да рециклираат PET пластични шишиња и лименки, за што ќе добијат субвенции од Општина Центар на нивната GreenPay платежна картичка.
Се работи за нова картичка која ќе ја замени постоечката М-карта и ќе овозможи многу повеќе поволности.
Освен најава на гости, со GreenPay картичката жителите ќе имаат можност да учествуваат во процесот на рециклирање и да пазарат со попусти во зелената мрежа на локали кои се приклучија во овој проект – маркети, ресторани, кафеани, кафулиња и бутици.