Рециклирај и добивај во само 2 чекори!

1

Ставете шишиња или лименки во отворот на машината.

2

Доближете ја Вашата безконтактна картичка или мобилен телефон со пуштено NFC или QR код генериран преку нашата мобилна апликација, до дисплејот на машината.

Самата апликација ве известува дали ви е вклучено NFC на мобилниот телефон или треба да притиснете за генерирање QR код.

Локации на пластикомати

1

Дебар Маало – Општина Центар

(пред влезот на општината)
2

Дебар Маало – Апче

(на улицата спроти Апче)
3

Дебар Маало – Кала

(спроти Coffee Factory)
4

Парк – Фонтана

(спроти Костарика)
5

Буњаковец – ПОЦ монтажна гаража

(спроти задната страна на ТЦ Буњаковец)
6

Буњаковец – Вучко

(позади Универзална сала – во близина на Гостилница Боко)
7

Буњаковец – Холандска Амбасада

(спроти Холандска амбасада)
8

Водно – Тинекс

(спроти игралиштето за кошарка)
9

Буњаковец – Градинка

(спроти главниот влез на градинката „13-ти Ноември“)
10

Капиштец – Момир

(на аголот спроти Министерство за Економија)
11

Капиштец – Дилајла

(кај затвореното паркиралиште Дилајла)
12

Капиштец – ул. Народен Фронт

(на аголот према ТЦ Зебра)
13

Капиштец – ЕПМ

(спроти Државна болница)
14

ГТЦ

(во подрум)
15

Пролет – Олимписки базен

(позади автобуската постојка, пред Олимписки Базен)
16

Улица Македонија

(спроти Play Caffe)
17

Аутомакедонија – Зелен пазар

(кај куќарката за наплата)
18

Градски ѕид – Беко

(на шеталиштето пред полициска станица Беко)
19

Соборен Храм

(спроти бензинската Мапетрол, до спортското игралиште)
20

Дом на градежници

(до куќарката за наплата)
21

Водно – Рамстор

(во близина на комплекс Панорамика)
22

Градски ѕид – Пошта

(спроти старата главна пошта, до автобуската постојка)
23

Трготекстил

(кај куќарката за наплата)
24

Пролет – Калабалак

(позади Олимписки базен, спроти кафеана Калабалак)
25

Зона Ц

(кај игралиштето на ул. 50-та Девизија)